top of page

Cykelpaket - Unionsledens första etapp
FRÅN STORSTAD TILL LANDSBYGD

Cykelpaket över två nätter för den kultur- och naturintresserade med möjlighet till SPA och extra nätter. Ta chansen att uppleva bland annat Sliperiet i Borgvik och Lerinmuseet i Karlstad och transportera dig däremellan i godan ro med cykel. Unionsleden sista etapp är 49,6 km och skär genom den värmländska landsbygden för att avslutas i vår egen lilla ”storstad” Karlstad. Detta är ett cykelpaket som passar de flesta som vill upptäcka och uppleva, men utan att förta sig på cykelsadeln. Unionsleden är en godkänd nationell cykelled som är dragen på lågtrafikerade vägar, erbjuder boenden med cykelvänligt värdskap och en utförlig skyltning.


DAG 1
Ankomst till Kungskvarnen i Borgvik. Här i värmarnas land mellan sjön Värmeln och Vänern har människor bott sedan bronsåldern. Checka in i ert trivsamma rum i ”Futten” - det gamla gästgiveriet. Vi rekommenderar en promenad genom byn och kanske ett besök i konsthallen Sliperiet innan det är dags för er trerättermiddag i den gamla rustika kvarnbyggnaden.


DAG 2
Efter en god natts sömn får ni njuta av en härlig frukost i Kungskvarnens restaurang. Packa ner era lunchpaket och hoppa upp på cykelsadeln. Ni lämnar Borgvik på Unionsleden och cyklar österut. Omgivningen är variationsrik och det är gott om trevliga platser att vila på och äta er lunch. Varför inte cykla ner till Skutberget eller Bomstadbaden för ett svalkande dopp och en fika – klippor eller sandstrand – det väljer ni själva. Väl framme i vackra Karlstad checkar ni in på hotellet och låser in era cyklar. Hur ni väljer att nyttja vistelsen i Karlstad bestämmer ni själva.


DAG 3
Starta dagen med en dignande frukostbuffé och njut av den Karlstads härliga kulturutbud – både Lerinmuseét och Värmlands museum bjuder på iögonfallande utställningar. Väljer man en extra natt i Karlstad finns trevliga dagsturer för er som cykla mer, bland annat härlig trafikfri cykling söderut till Lillängshamnen på Hammarö eller norrut på Klarälvsbanan.

 

Pris: 2475 kr/person. Transport och dryck till middagarna tillkommer.

Transporten åter till Borgvik och Kungskvarnen kan gå antingen med båtbussen från Hammarö eller med taxi. Beställ i så fall taxiresan i samband med bokningen. 

Att lämna cykeln på respektive boende för senare upphämtning med bil är också möjligt. 

 

Allt detta ingår:

 • Två nätter (del i dubbelrum) och frukost vid Kungskvarnen och Elite Stadshotellet

 • 1 x trerätters middag i Borgvik

 • 1 x tvårätters middag i Karlstad

 • 1 lunchpaket

 • Fri parkering för bil och gratis wifi

Möjliga tillval:

 • Inträde/artwalk på Sliperiet i Borgvik

 • Inträde Lerinmuseét i Karlstad

 • Vana SPA – Elite Stadshotellet

 • Hyrcykel (från Karlstad)

 • Kajak eller SUP  hos Vänerkajak i Borgvik och/eller Karlstad

 • Extra natt både i Borgvik och Karlstad

Din förfrågan är skickad, vi kontaktar dig inom kort!

bottom of page