Se & Göra

Natur

CYKELPAKET
I VACKRA VÄRMLAND

Tre cykelturer i vackra Värmland. Med utgångspunkt från Borgvik i södra Värmland hittar du inbjudande badställen, god mat, spännande platser, fantastiskt hantverk och vackra vyer. Läs mer och boka här

Guidad vandring i Borgvik

GUIDADE TURER

Under ledning av våra kunniga guider får du följa med på en minnesvärd vandring genom Borgviks historia och möta några av Borgviks profiler från olika epoker. Boka här!

IMG_1599-2.jpg

THE EDIBLE COUNTRY

På sommaren förvandlas hela Sverige till en enda stor gör-det-själv gourmetrestaurang. Visit Sweden har placerat ut ett antal bord på Sveriges vackraste naturplatser. Ett av borden står vid Sävsjön inte långt från Borgvik. Alla är välkomna att boka och få uppleva en härlig natur och matupplevelse.
Läs mer och boka här

BÅT ATT HYRA

Vill du hyra en båt för fiske eller utflykt i Borgvik så finns det en Linder 440 med bensin- eller elmotor. Flytvästar finns att låna. Kontakta Niclas på tel 070-3991560

BÅTBUSSEN

Gör en utflykt med båtbussen! .Midsommarhelgen samt onsdagar, fredagar och lördagar i juli och augusti 
kan du ta båtbussen tur och retur.
Linje 97 kör Hammarö - Grums - Borgvik. Tidtabellen hittar du
 här

Shopping%20i%20Borgvik_edited.jpg

SHOPPA

Kungskvaren har en giftshop med allt från lammskinn till vykort och souvenirer. Lokalt hantverk hittar du bland annat i Boa, gamla handelsboden. Du kan också göra spännande fynd i Borgviks Antik & Kuriosa eller handla dyr konst i Sliperiet.

Cyklar

CYKLA

Upptäck miljön kring Borgvik på två hjul! Röda cyklar finns att hyra hos Kungskvarnen. Cykla på egen hand, eller boka vårt cykelpaket med övernattning och middag.
 Såväl Sverigeleden som Unionsleden och så småningom Vänerledens sträckning möts här.

download-1.jpg

ANTIKRALLY MED PEDER LAMM
6 AUGUSTI 

Besök Borgviks antik & kuriosa och träffa antikexperten Peder Lamm. Fredagen den 6 augusti finns han här på plats och värderar det föremål du väljer att ta med.   Läs mer och boka här

PADDLA

I södra änden av Verkstan håller Vänerkajak till. De har försäljning, uthyrning och paddelkurser här i hamnen. 
Du kan också paddla upp i Värmeln från dammen ovanför Hotell Kungskvarnen.
 Kanoter och kajaker går även att hyra där!

Måla i Borgvik

MÅLA

ART & YOGA 3-5 SEPTEMBER

En målarhelg med Kerstin Wessberg där vi ägnar oss åt akrylmålning med naturen som inspirationskälla, och välgörande yoga som stödjer fokus och lugn. För alla. Läs mer om evenmanget och hur du anmäler dig här.

Natur

VANDRA

Bokskogen strax söder om byn är en trevlig runda. Norr om Hotell Kungskvarnens parkering finns även ett elljusspår med en motionsslinga på 2,5 km
. För längre sträckor rekommenderar vi Sävsjöleden och Kycklingleden som ligger 7 respektive 12 km från Borgvik. Dit går det att ta sig med bil, men det går också toppen att cykla!

Kvarnen i Borgvik

UPPLEV HISTORIA

Här i Borgvik har det bland annat funnits en kvarn, järnbruk, träsliperi, snickerifabrik, sågverk och godshamn. Kungskvarnen lever vidare som hotell och restaurang, spannmålsmagasinet är nu museum, sliperiet har blivit konstgalleri och i den gamla handelsboden säljs numera lokalt hantverk.

Vänerleden

TESTCYKLA EN STRÄCKA AV VÄNERLEDEN

Lake Vänern Grand Tour är ett koncept som ska bidra till att knyta ihop Vänern som en hel destination med hjälp av de aktiviteter som finns i och vid sjön. Cykelleden som håller på att kopplas samman runt sjön kommer att bli konceptets ryggrad.

1619622933.jpg

CYKLA UNIONSLEDEN

Cykelleden mellan Moss i Norge och Karlstad i Sverige går genom ett böljande kulturlandskap med vackra sjöar, skogsområden och öppna fält.
Etappen mellan Edelskog och  Borgvik är
60 km och sista etappen 
mellan Borgvik och Karlstad är 49 km. 

Läs mer och boka cykelpaket här.

Boka guidad fisketur

FAMILJEFISKE MED GUIDE

En trevlig fisketur på Vänern börjar i Borgviks hamn. Fiske med spinnspö från öppen båt för 1-4 personer. Guidning i tre timmar, fiskebåt, flytvästar, fiskeutrustning och en erfaren guide. Boka här!

tunnbrödet-300x179.jpg

BAKA I BAGARSTUGAN

Om du har gott om tid kan du baka bröd i  Borgviks bagarstuga! Degen ska sättas dagen innan och på bakdagens morgon får du börja med att göra upp eld i den vedeldade ugnen. Du kan också välja att få deg och ugn förberedd. Boka genom hembygsföreningen och titta på deras instruktionsfilm

THE BOAT-HOUSE PAKET I TVÅ DAR

Koppla av och bli ett med naturen på denna unika tvådagarsresa. Du och ditt resesällskap går, bokstavligt talat, på vattnet i en husbåt som har allt för en minnesvärd resa där allt flyter.  Läs mer och boka här.

Ljus & Kultur

FESTIVAL
LJUS & KULTUR

Tio kvällar under höstlovet erbjuds en fantastisk ljuspromenad med en magisk ljussättning, projiceringar och konstutställningar. För barnen finns en uppskattad spökslinga, skuggvägg, LED-drakar och pumpor. Det går också att boka dramatiserade guidningar och live musik-spelningar. Kungskvarnens restaurang håller öppet alla kvällar! Läs mer här.

Fiska

FISKA

I Vänerns vatten kan du få napp på både gös, gädda och abborre. 
Inget fiskekort behövs, men du måste följa de regler som gäller.

 För att få prova fiskelyckan uppströms Borgvikälven och Värmeln löser du fiskekort via iFiske.