Se & Göra

BÅT ATT HYRA

Vill du hyra en båt för fiske eller utflykt i Borgvik så finns det en Linder 440 med bensin- eller elmotor. Flytvästar finns att låna. Kontakta Niclas på tel 070-3991560

MÅLA

ART & YOGA 3-5 SEPTEMBER

En målarhelg med Kerstin Wessberg där vi ägnar oss åt akrylmålning med naturen som inspirationskälla, och välgörande yoga som stödjer fokus och lugn. För alla. Läs mer om evenmanget och hur du anmäler dig här.

SHOPPA

Kungskvaren har en giftshop med allt från lammskinn till vykort och souvenirer. Lokalt hantverk hittar du bland annat i Boa, gamla handelsboden. Du kan också göra spännande fynd i Borgviks Antik & Kuriosa eller handla dyr konst i Sliperiet.

GUIDADE TURER

Under ledning av våra kunniga guider får du följa med på en minnesvärd vandring genom Borgviks historia och möta några av Borgviks profiler från olika epoker. Boka här!

FESTIVAL
LJUS & KULTUR

Tio kvällar under höstlovet erbjuds en fantastisk ljuspromenad med en magisk ljussättning, projiceringar och konstutställningar. För barnen finns en uppskattad spökslinga, skuggvägg, LED-drakar och pumpor. Det går också att boka dramatiserade guidningar och live musik-spelningar. Kungskvarnens restaurang håller öppet alla kvällar! Läs mer här.

VANDRA

Bokskogen strax söder om byn är en trevlig runda. Norr om Hotell Kungskvarnens parkering finns även ett elljusspår med en motionsslinga på 2,5 km
. För längre sträckor rekommenderar vi Sävsjöleden och Kycklingleden som ligger 7 respektive 12 km från Borgvik. Dit går det att ta sig med bil, men det går också toppen att cykla!

CYKLA

Upptäck miljön kring Borgvik på två hjul! Cykla på egen hand, eller boka vårt cykelpaket med övernattning och middag.
 Inom en framtid kommer även Vänerleden och Unionsleden att passera här.


FISKA

I Vänerns vatten kan du få napp på både gös, gädda och abborre. 
Inget fiskekort behövs, men du måste följa de regler som gäller.

 För att få prova fiskelyckan uppströms Borgvikälven och Värmeln löser du fiskekort via iFiske.

TESTCYKLA EN STRÄCKA AV VÄNERLEDEN

Lake Vänern Grand Tour är ett koncept som ska bidra till att knyta ihop Vänern som en hel destination med hjälp av de aktiviteter som finns i och vid sjön. Cykelleden som håller på att kopplas samman runt sjön kommer att bli konceptets ryggrad.

PADDLA

I södra änden av Verkstan håller Vänerkajak till. De har försäljning, uthyrning och paddelkurser här i hamnen. 
Du kan också paddla upp i Värmeln från dammen ovanför Hotell Kungskvarnen.
 Kanoter och kajaker går även att hyra där!

FAMILJEFISKE MED GUIDE

En trevlig fisketur på Vänern börjar i Borgviks hamn. Fiske med spinnspö från öppen båt för 1-4 personer. Guidning i tre timmar, fiskebåt, flytvästar, fiskeutrustning och en erfaren guide. Boka här!

UPPLEV HISTORIA

Här i Borgvik har det bland annat funnits en kvarn, järnbruk, träsliperi, snickerifabrik, sågverk och godshamn. Kungskvarnen lever vidare som hotell och restaurang, spannmålsmagasinet är nu museum, sliperiet har blivit konstgalleri och i den gamla handelsboden säljs numera lokalt hantverk.

THE EDIBLE COUNTRY

Mer info kommer.

Kontakt

hamnen@iborgvik.se
070 669 55 60

Borgviks Hamn


Kujastigen 2


664 95 Borgvik

Företagsinformation

Besök i Borgvik AB
Postadress: Kvarnvägen 1664 95 Borgvik
 

Org. 556921-5337


Momsreg. SE 556921533701


Besök i Borgvik AB ©

Hemsidan är designad och publicerad av Campus Webbyrå