Se & Göra

Ljus & Kultur

FESTIVAL
LJUS & KULTUR

 

Tio kvällar under höstlovet erbjuds en fantastisk ljuspromenad med en magisk ljussättning, projiceringar och konstutställningar. För barnen finns en uppskattad spökslinga, skuggvägg, LED-drakar och pumpor. Det går också att boka dramatiserade guidningar och live musik-spelningar. Kungskvarnens restaurang håller öppet alla kvällar! Läs mer här.

Natur

CYKELPAKET
I VACKRA VÄRMLAND

 

Tre cykelturer i vackra Värmland. Med utgångspunkt från Borgvik i södra Värmland hittar du inbjudande badställen, god mat, spännande platser, fantastiskt hantverk och vackra vyer. Läs mer och boka här

1619622933.jpg

CYKLA UNIONSLEDEN

Cykelleden mellan Moss i Norge och Karlstad i Sverige går genom ett böljande kulturlandskap med vackra sjöar, skogsområden och öppna fält.
Etappen mellan Edelskog och  Borgvik är
60 km och sista etappen 
mellan Borgvik och Karlstad är 49 km. 

Läs mer och boka cykelpaket här.

Natur

VANDRA

Bokskogen strax söder om byn är en trevlig runda. Norr om Hotell Kungskvarnens parkering finns även ett elljusspår med en motionsslinga på 2,5 km
. För längre sträckor rekommenderar vi Sävsjöleden och Kycklingleden som ligger 7 respektive 12 km från Borgvik. Dit går det att ta sig med bil, men det går också toppen att cykla!

Kvarnen i Borgvik

UPPLEV HISTORIA

 

Här i Borgvik har det bland annat funnits en kvarn, järnbruk, träsliperi, snickerifabrik, sågverk och godshamn. Kungskvarnen lever vidare som hotell och restaurang, spannmålsmagasinet är nu museum, sliperiet har blivit konstgalleri och i den gamla handelsboden säljs numera lokalt hantverk.

Vänerleden

TESTCYKLA EN STRÄCKA AV VÄNERLEDEN

 

Lake Vänern Grand Tour är ett koncept som ska bidra till att knyta ihop Vänern som en hel destination med hjälp av de aktiviteter som finns i och vid sjön. Cykelleden som håller på att kopplas samman runt sjön kommer att bli konceptets ryggrad.

IMG_20181217_111405.jpg

JULBORD PÅ KUNGSKVARNEN I BORGVIK

 

Två helger i slutet av november och början av december erbjuds traditionell julmat med bordservering på Kungskvarnen - med eller utan övernattning på hotellet.

 Läs mer här.

Guidad vandring i Borgvik

GUIDADE TURER

Under ledning av våra kunniga guider får du följa med på en minnesvärd vandring genom Borgviks historia och möta några av Borgviks profiler från olika epoker. Boka här!

BÅT ATT HYRA

 

Vill du hyra en båt för fiske eller utflykt i Borgvik så finns det en Linder 440 med bensin- eller elmotor. Flytvästar finns att låna. Kontakta Niclas på tel 070-3991560

THE BOAT-HOUSE PAKET I TVÅ DAR

Koppla av och bli ett med naturen på denna unika tvådagarsresa. Du och ditt resesällskap går, bokstavligt talat, på vattnet i en husbåt som har allt för en minnesvärd resa där allt flyter.  Läs mer och boka här.

IMG_1599-2.jpg

THE EDIBLE COUNTRY

 

På sommaren förvandlas hela Sverige till en enda stor gör-det-själv gourmetrestaurang. Visit Sweden har placerat ut ett antal bord på Sveriges vackraste naturplatser. Ett av borden står vid Sävsjön inte långt från Borgvik. Alla är välkomna att boka och få uppleva en härlig natur och matupplevelse.
Läs mer och boka här

Fiska

FISKA

 

I Vänerns vatten kan du få napp på både gös, gädda och abborre. 
Inget fiskekort behövs, men du måste följa de regler som gäller.

 För att få prova fiskelyckan uppströms Borgvikälven och Värmeln löser du fiskekort via iFiske.

download-1.jpg

ANTIKRUNDAN FRÅN BORGVIK I SVT 2022
 

Missa inte Antikrundan från Borgvik. Det kommer  att bli två timmar på bästa sändningstid (och online på svtplay). Säsongen som spelades in sommaren 2021 har premiär i januari 2022.

PADDLA

I södra änden av Verkstan håller Vänerkajak till. De har försäljning, uthyrning och paddelkurser här i hamnen. 
Du kan också paddla upp i Värmeln från dammen ovanför Hotell Kungskvarnen.
 Kanoter och kajaker går även att hyra där!

tunnbrödet-300x179.jpg

BAKA I BAGARSTUGAN

 

Om du har gott om tid kan du baka bröd i  Borgviks bagarstuga! Degen ska sättas dagen innan och på bakdagens morgon får du börja med att göra upp eld i den vedeldade ugnen. Du kan också välja att få deg och ugn förberedd. Boka genom hembygsföreningen och titta på deras instruktionsfilm

BÅTBUSSEN

 

Gör en utflykt med båtbussen! 
Linje 97 kör Hammarö - Grums - Borgvik. Tidtabellen hittar du
 här

Shopping%20i%20Borgvik_edited.jpg

SHOPPA

Kungskvaren har en giftshop med allt från lammskinn till vykort och souvenirer. Lokalt hantverk hittar du bland annat i Boa, gamla handelsboden. Du kan också göra spännande fynd i Borgviks Antik & Kuriosa eller handla dyr konst i Sliperiet.

Cyklar

CYKLA

 

Upptäck miljön kring Borgvik på två hjul! Röda cyklar finns att hyra hos Kungskvarnen. Cykla på egen hand, eller boka vårt cykelpaket med övernattning och middag.
 Såväl Sverigeleden som Unionsleden och så småningom Vänerledens sträckning möts här.